İlk kez değildi aslında çadırımı alıp yollara düşüşüm. Tek tecrübem donanımlı dalış yapmak üzere arkadaşlarımla Kocaeli’ne bağlı Kerpe’ye giderek bir kampta çadır kurmaktı. Yıllar sonra içimdeki özgürlük ateşi yine harlandı ve biraz da ekonomik olması açısından çadırla yola çıkmaya karar verdim. Geçen yıl, aylar önce dokuz günlük bayram tatili planımı yakın çevreme söylemeye başladım. Benimle gelen, kafa dinlemeye ve çadır kampı tatiline gelecekti. Nihayetinde Ankara’dan iki ve İstanbul’dan bir kişi olarak kendimizi ilk olarak Kelebekler Vadisi’nde bulduk. Kelebekler Vadisi, Faralya köyünün hemen altında yer almaktadır. O yüzden Kelebekler Vadisi – Kabak Koyu – Cennet Koyu ‘nu bir arada tanıtan bir yazı yazmak istedim.

Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir?
Öncelikle Ölüdeniz’e kadar ulaşmanız gerekiyor. Sonrasında ise vadiye Ölüdeniz’den gidiş-dönüş 20 TL karşılığında tekne ile geçiş yapabilirsiniz. Buradaki işletmede Konforlu Bungalov (Elektrik+WC+Duş), Bungalov ve Çadır konaklama mevcut. Normal Bungalow ve çadırlar için temiz ortak tuvalet ve duşlar mevcut. Bütün konaklama seçenekleri yarım pansiyon ve özellikle akşam yemeği gerçekten çok çeşitli ve lezzetli. Fiyatlar için tesisle irtibata geçebilirsiniz.
Ne var bu Kelebekler Vadisi’nde diye düşünmeye başlamışsınızdır. Burası özellikle doğa yürüyüşünü ve zorlu parkurlarda tırmanış yapmayı sevenler için ideal diyebilirim. Faralya köyünden Kelebekler Vadisi’ne dökülen şelaleyi görmek için biraz zorlu yollardan geçmek zorundasınız. Ama o kadar üzülmeyin esas şelaleye ulaşmak üzere kat ettiğiniz kolay yolun sonunda kayaların arasından süzülen soğuk sular doğal bir şelale daha oluşturmuş. Temmuz ayında gittiğimiz için çok fazla kelebek yoktu. İlkbahar aylarında görmek gerek kelebeklerin vadideki dansını…
Kelebekler Vadisi her gün 11:30 – 13:30 arası gezi teknelerinin akınına uğruyor. (En kötü yanı da bu olsa gerek!) Biz bu durumu fırsata çevirerek o saatleri asma çardaklarının altında kitap okuyarak geçirdik ve böylesi daha iyi oldu. Denizi nasıl diye soracak olursanız şanslıysanız kaplumbağa ile yüzme şansını da yakalayabilirsiniz dersem temizliği anlamış olursunuz.

Gelelim vadi akşamlarına. Muhteşem bir gün batımı ile gün geceye sevdalanıyor ve bu güzelliğe de dalgalar eşlik ediyor. Buraya gelenler yanlarında enstrümanlarını da getirip gerek sahilde gerek ortak oturma alanlarında müzik yapıyor. Sakin ve sessiz bir şekilde yıldızları izlemek isterseniz de sahil emrinize amadedir. Bu arada şunu da önereyim ki dolunay dönemi giderseniz daha da hayran olursunuz Kelebekler Vadisi’ne… İletişim ve detaylı fiyatlar için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?
Sıra geldi arkadaş çevremizin öve öve bitiremediği Kabak Koyu’na gitmeye. Yola çıkmadan önce arayıp görüştüğüm her yer çadırla gideceğimiz için rezervasyona gerek yok demişti ama oraya gidince anladık ki bayramda gidiyorsanız mutlaka ne yapın edin rezervasyon yaptırın. Kabak koyunu anlatmaya başlamadan size ilk durağımız olan ve koya tepeden bakan Mamma’s Hostel’i tanıtmak isterim. Burada konaklama yapmadık ama mekan sahiplerinin samimiyeti ve manzara sayesinde öğle ve akşam yemekleri için burayı sık sık ziyaret ettik. Kabak’a yolunuz düşerse Mamma’s Hostel’e en az bir gecenizi ayırın derim.

Kabak Koyu’na iniş için kendi araçlarınızı kullanamıyorsunuz. Aşağı inmek için işletilen bir minibüs sistemi var ve sabahtan akşama kadar sıkıntı çekmeden 5 TL karşılığında kullanabiliyorsunuz. Eğer aracınızla geldiyseniz mecburen bırakmak zorundasınız. Fakat şöyle bir sorun var ki gece vakti Kabak Koyu’na inmeye çalışırsanız ve tekseniz minibüse 50 TL ödemek zorundasınız. Aşağı inmek için başkalarını bularak bu ücreti kişi sayısına bölerek durumu kotarabilirsiniz. Koyda bir çok kamp alanı mevcut ve bazılarının tasarımları gerçekten otantik. Konaklama seçenekleri çoğu yerde yarım pansiyon. Biz Secret Garden adında ormanın içinde bir yerde çadırımızı kurduk ve hiçbir imkanından faydalanmadık.
Bana kalırsa buraya gelmeye değmezmiş. Çünkü biz huzur arıyorduk tatilde ve çok kalabalıktı. Kelebekler Vadisi’nden sonra gece sahilin kalabalık ve gürültülü hali bizi pek cezbetmedi. Neyse ki daha sonra tesadüfen buluştuğumuz Ankara ve İstanbul’daki arkadaşlarımızla kendi huzurumuzu yaratmayı başardık. Dilerseniz kişi başı 50 TL karşılığında çevre koylara tekne turu da yapabilirsiniz. Burada da iki gece kalarak bir arkadaşımız Kaş’a geçerken diğer arkadaşımla Cennet Koyu’na geçtik.
Cennet Koyu’na Nasıl Gidilir?
Öncelikle şunu belirteyim ki Kabak Koyu’nda Cennet Koyu’na geçmeden önce Cennet Kamp’ı arayıp bilgi alın. Kabak koyunda duran teknelerden fiyat alırsanız astarı yüzünden pahalıya gelir haberiniz olsun. Biz koya kişi başı 20 TL’ye (tek yön) Cennet Kamp’ın kendi teknesiyle ulaştık. Eğer yürümeyi tercih ederseniz 3-3,5 saatlik zorlu bir yürüyüş parkuru sizi bekliyor.

Cennet Kamp’ı koya yaklaşık 200 metre mesafede ve bir patikadan yürüyerek ulaşıyorsunuz. Çadır ve yarım pansiyon hizmet veren bu doğal ortamda sürekli olarak yanan semaverdeki muhteşem çay huzurunuza eşlik ediyor. Burada sıkılmanıza imkan yok, dilerseniz yürüyüşe çıkarak çevreyi gezebilir, tavla oynayabilir veya huzur içinde kafanızı dinleyebilirsiniz. Yanınıza kitap almayı da unutmayın. Cennet Koyu’nun denizi gerçekten çok güzel. Su tertemiz ve uzunca sahilde en fazla 50 kişi oluyor. Biz bayram döneminde gitmemize rağmen 50 kişiyi sahilde bir arada görmedik. Kısacası sahil tamamen sizin diyebiliriz. Cennet Kamp ile iletişim ve detaylı fiyatlar için +905443528755 no’lu telefondan Zahide hanıma ulaşabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi – Kabak Koyu – Cennet Koyu yazısı umarım size yararlı olur. Eğer giderseniz benim yerime Kelebekler’de gün batımını ve Cennet koyunda yıldızları izleyin. Şimdiden iyi seyahatler…
Diğer seyahat yazılarım için anasayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Leave a Reply